Dagens gärning...

Resterna från gårdagen är nu pantade!

Lill-coop in my heart...

Valde att trycka på biståndsknappen!

Ju mer tomburkar desto bättre...

Panta Mera!


You´re my lover...
Keep smiling, keep shining,
knowing you can always
count on me, for sure.
That´s what friends are for.
<3

I maktlöshetens tecken

Det är inte ofta. Men ibland kommer det situationer då det är bra att ha svar på vissa frågor. De frågor jag tänker på kan man bland annat stöta på i "Mina vänner"-böcker (sånna alla hade när man var mindre och där kompisar fick fylla i) eller anställningsintervjuer. Den specifika frågan jag tänker på nu är:

Vad gör dig arg?Maktlöshet är mitt svar på frågan. Ordet innehåller oerhörda mängder av frusration och ilska. För att förtydliga kommer här ett exempel.

När jag i höstas jobbade som brödpackare/hornböjare i Norge hände det att det blev brist på arbete. Det kunde breo på olika saker. Iband var inte brödet vi skulle packa tillräckligt frys. Ibland var det fel på någon maskin. Ibland fanns det inga upptryckta ettiketter, som skulle sättas på kartongerna. Lösningen var enkel. Packpatrullern förvandlades till städpatrullen! Det är här min frustration kommer in i bilden. En eftermiddag fick jag, tillsammans med Em och Lise, skrubba den splitter nya frysväggen, som dessutom var överdragen med ett plastlager. Droppen på min frustration och maktlöshet var då plaslagret snabbt drogs bort dagen efter vi hade skurat det!

Men man får ju inte glömma bort att vi fick gratis bröd hela hösten...

"Horn me frö" kommer vi sent glömma...lr hur Em!?


Today´s project

Dagens projekt är att på riktigt komma igång med boken "Foreign Affairs". Det går inte. Jag försöker med allt. Sitta obekvämt. Gå och läsa. Läsa högt. Dricka a lot of kaffe. Ta bensträckare. Jag pushar samtidigt mig själv genom att i tanken upprepa ett av mina favorit ordspråk som ett mantra...
...men än är det ett tag kvar tills mina ögonlock obehindrat får slutas för en mer sammanhängande sömn.

Work in the cotton-factory tonight!

Laster i livet

Funderar på att börja röka...

Har tänkt endel på det här med laster här i livet. För att bli accepterad och omtyckt i dag tror jag på att inte vara perfekt. Just för tillfället är mitt desperata morgon-behov av apelsinjuice den största lasten jag kommer på. Pinsamt. Måste göra något åt problemet. Ciggen får nog bli lösningen.

Min nackdel i datta sammanhang är tyvärr mitt kön. För visst är det något speciellt med män som röker.
Ömma vader svävar på moln...

Lättnad. Frihet. Lycka. Hopp.

För ett dygn sedan var alla mina rörelser ytterst försiktiga. Orsaken var rädlan över att en smula kunskap skulle riskera att rinna ut genom mina öron. I veckor har jag fördjupat mig i landet "over there". Studerat allt ifrån Foreign Policy to the Civil Right Movement. Idag var det muntlig tenta med MrsTorgnysson och mot förväntan gick det megasuperduperbra! Men alla ska veta att det är en konst att charma den damen.

Den obeskrivliga känslan efteråt gav mig svaret på frågan varför jag egentligen utsätter mig för det här. Alla som aldrig har pluggat på universitetet. Gör det. Om det så bara är för att klara en tenta och sen hoppa av. Jag lovar, det är värt det!

Alla spänningar släpper (därav mina ömmande vader)
och man känner mig lätt som en fjäder (därav de svävande molnen)...

Som avslutning på denna hoppfyllda dag rekomenderar jag att titta in på:

http://www.ullalemberg.com/

Ulla Lemberg är sveriges första kvinliga pressfotograf som har tagit mycket slagande och gripande bilder. Titta. Beundra. Lär.


RSS 2.0