Du är avslöjad!

Kroppsspråk är rätt läskigt. Klurigt, häftigt o spännande på en o samma gång! Det är fantastisk hur man kan förstå vad en människa tycker o tänker utan att säga ett ord till varandra...

Henrik Flexeus är expert på det här kan jag lova. Jag läser nu hans bok "konsten att läsa tankar", som är döö bra! Idag har jag lärt mig att man har över fyrtion muskler i ansiktet, som vi omedvetet förmedlar detalerad information om oss själva med! Det läskiga är att dess muskler inte går att styra, så de förmedlar alltid vad vi känner, vare sig vi vill det eller inte!

Det är helt enkelt ingen som helst idé att tala osanning... ditt ansikte ljuger aldig!


Att rosa..

Mitt ordförråd har utökats. Jag har lärt mig ett nytt ord. Ett vackert nytt ord.

Rosa [r'o:sa] Verb. Att rosa någon. Att skicka en eller flera rosor med blombud till någon speciell.

Idag vill jag rosa min Håkis! Du betyder allt för mig! Kommer sakna dig!...

"Du får rosa mig när du vill"


Human rights

" All human beings are born free and equal in dignity and rights. They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of brotherhood"

Ett av mina små höstprojekt är att bege mig till vår kära huvudstad för att besöka en utställning som just nu pågår i centralstationen i stockholm. Det är fotografen Elisabeth Ohlson Wallin som med sina bilder uppmärksammar de mänskliga rättigheterna. Här är en bild som finns med i utställningen och som förmedlar vikten av en fungerande yttrandefrihet...


Retro-alkisen är utrotningshotat


Hade en underbar kväll igår med mina snuttisar. För ovanlighetens skull befann vi oss på Melkes Bar i Valdemarsvik. Ett antal livsnjutare, de flesta med ett bekannt ansikte, kom o gick under kvällen. Men en man, som var där när vi kom, var även där när vi gick - vikens (mig veteligen) sista retro-alkis.

Det är något visst med en "äkta" alkis. EN människa som planerar allt efter dagens första öl. En människa som har stenkoll på allt skvaller om ortens befolkning. En människa som alltid är trevlig o social mot alla. Samtidigt som det är hemskt, fruktansvärt o sorligt kan jag inte låta bli att tycka det är gulligt, mysigt o härligt. Jag minns den tid då det fanns flertalet retro-alkisar. Alla hade sin egen personlighet o sina egna knep för att locka till sig lite socialt umgänge.


Retro-alkisen är nu hotad av den "moderna missbrukaren". En tydlig negativ utveckling har skett. Tyvärr är inte längre ölburken huvudobjektet i missbrukarens liv. Ölburken har bytts ut mot andra mer fruktade preparat, så som ett piller, pulver eller spruta. Den moderna missbrukaren har ökat distansen till lokalbefolkningen och är inte längre en del av dem.
Ett skepp komma lastat med Kärlek till alla retro-alkisar!

Tänk om...

Det var en gång två flygplan. Två flygplan som crashade in i tvillingtornen World Trade Center i New York, USA. Två flygplan, som kom att ändra världens säkerhetspolitik på en bråkdels sekund. Två helt vanliga flyplan...

Idag är det åtta år sen terrorattentatet mot world trade center ägde rum. En händelse som chockerade hela världen och som vi sent kommer att glömma. Tänk om man kunde radera, delita, sudda bort det där fruktansvärda datumet i historian.. hur hade världen sett ut om detta aldrig hänt?

Med all säkerhet skulle åtminstone jag ha en annan bild av ordet terrorism. Begreppet toerrorism har används flitigt efter 9.11.2001 och många kopplar ordet samman med två skyskrapor som som hjälplöst faller mot marken i ett myller av stoft och damm. Enligt Nordsteds uppslagsverk förklaras terrorsim så här:

"Organiserde våldhandlingar som väcker skräck, ofta användna i politiskt syfte av mindre grupper"

Desperata försök görs gång på gång, från världens alla hörn för att bekämpa dessa organiserade våldhandlingar.. men frågan är om det går att föra ett "krig mor terrorismen" ?take care people


RSS 2.0