Hej då Bomullsfabriken!

Efter ett tokstressigt tolvtimmarspass på Bomull har nu ett alldeles speciellt kapitell i mitt liv avslutats. Det var ett känsloladdat sista jobbpass, som började med blåsor på händerna av 130 stycken för varma tallrikar och som avslutades på stora dansgolvet i famnen på min finaste joel. Även om det för stunden känns skönt att det är över kommer saknaden snart att krypa sig på... Bomull in my heart <3
kvinnlighetens baksidor

Hur många vet egentligen vad endometrios symtom är?

Svar: Det är en kvinnosjukdom som 1 av 10 kvinnor lider av. Det innebär att livmoderslemhinnan inte bara finns i livmodern utan har spridit sig utanför livmodern på grund av menstrationer som läcker ut i buken. Blödningar inne i buken drabbar alla kvinnor och i de flesta fall tar immunförsvaret hand om dem innan slemhinnor bildas. De kvinnor som inte har ett tillräckligt starkt immunförsvar får stå till svars för svåra livslånga smärtor som dessa slemhinnor resulterar i.

Många kvinnor vet inte själva om att de lider av detta symtom. Många får höra att "det är normalt att ha mensvärk, det är ingen fara!" ... men hörrni, det är skillnad på värk och värk. Det är inte normalt att man ska tvingas till att sjukskriva sig ett par dagar varje månad för att man varken kan sitta, stå eller ligga! 

En manlig gynekolog från Uppsalas Universitetssjukhus satt i tv4 soffan och disskuterade detta symtom. Repotern frågade varför så få har kunskap om denna egentligen så vanliga sjukdom och varför det inte finns något botemedel. Gynekologen var säker på sitt svar... han sa:

-Det är en kvinnosjukdom! Han fortsatte och berättade att att det inte satsas några pengar på kvinnosjukdomar i allmänhet. Han påstod att det ligger i den kvinnliga naturen att man ska lida. Det är normalt.. SJUKT!!! Eller hur!!?? Jag blir fruktansvärt frustrerad! Men det var ändå skönt att höra detta från en manlig gynekolog!


Joo.. det också! Bara så du vet... så kan byglarna i din BH öka risken för bröstcanser! Funderar starkt på att börja gå runt utan BH.. har hört att man får fastare tuttar av det!! Aja.. finns ju himlans många söta BH:ar (eller säger man BH:s ???)också!! Får väl variera dag från dag!
with love / viris


Den bittra sanningen.


"Kvinnor i allmänhet
vill hellre vara vackra
än intelligenta.
För de vet att
män i allmänhet
har lättare för att se
än att tänka"


S som i sandvikebergen!

Min mamma har alltid sagt att det är bra att ha tråkigt ibland. Idag hade jag tråkigt, då jag agerade förmedlare i relationen mellan min mobil och min datorn. Tråkigt nog gör bara tanken på att försöka förstå tekniska prylar mig totalt uttråkad. Men idag fick mina hjärnceller ihop det och som belöning har jag nu en drös med underbara bilder och fantastiskt underhållande filmer i min dumburk.

Plötsligt blev jag helt makalöst döösugen på att ta ett dopp vid Sandvikebergen...
Skaru mä?


Ett år och tre veckor

Ett år och tre veckor har gått sedan jag startade min blogg. Det var som attsingen vad tiden stressar iväg. Som lite "grattis i efterskott på ett-årsdagen" tänkte jag fira med ett inlägg i REPRIS! Ett ämne som är aningens hetare nu, än då!

I Aftonbladet idag kan man läsa om en ny amerikans studie som visar på att överkonsumtion av läsk ökar risken för canser. Parkera den aspekten i minnet medans du läser mitt inlägg som jag publicerade för för cirkus ett år sedan:"Blir så frustrerad över Coca Cola. I och med deras lansering av de nya cola-dryckerna, utan några kalorier samt med smak av grönt tea, syns nu världsföretaget namn på varannan reklamskylt i stan! Snälla Dere (ni på norska)...gå inte på deras genomskinliga lockbeten! Om du nu vill ha en dryck utan kalorier och med smak av grönt tea, rekomenderar jag istället riktigt grönt tea.

Coca Cola finns överallt. Öppet eller dolt i samhället. I julas, då jag semestrade med familjen i the US, möttes jag av Coca Cola:s slogan lika ofta som jag nu stöter på ett predikat i en sats. Och det är ofta kan jag lova!

Believe it or not... till och med flaskvattnet i USA var en del av the Coca Cola Company. Eftersom man rekommenderades till att inte dricka av kranvattnet, tvingades jag att under två hela veckor sponsra det redan allt för stora multiföretaget. Min livsinsats för Coca Cola är nu gjord.

Huvudorsaken till min avsky mot Coca Cola grundas på företagets oacceptabla tillverkningsmoral. De, som även många andra worldwide companies, har valt att belägga sin tillverkning i ett fattigt U-land. I CocaCola:s fall är landet ifråga Indien. Stor del av Indiens grundvatten går åt till att släcka västvärldens cocacola-sug! Detta samtidigt som stora områden torkar ut, i brist på vatten! Var finns samvetet?

Hur många vet att de orsakar vattenbrist i Indien då de dricker en Coca Cola!?....nu vet du!
"
Räknebart lr oräknebart

Albert Einstein sa en gång..

"Not everything that can be counted counts,
and not everything that counts can be counted."

.. jag tror att Abbe o jag tänker ganska lika!


Årets Första Semla Med Lagom Mycket Mandelmassa Och Florsocker

Funderar på att byta nisch på min blogg. Ellas fikastund, Bland koppar o assietter eller Baka baka liten kaka... Tre blogg-titlar som säkerligen skulle vara framgångsrika! Kanske har jag satt för höga krav... hum hum! Kanske har jag valt fel typ av ämnen... hum hum! Kanske har jag haft fel teknik... hum hum! Jag som hade tänkt att förändra hela världen med mina åsikter i alla superviktiga och megaintressanta ämen!

Fatta hur himmelens svårt alla politiker, samhällskritiker eller för den delen värdsliga ledare måste ha det... När det enda samhällets medborgare egentligen bryr sig om är dagens fikastund! ....så... tack o hej alla männskliga rättigheter o demokratins värdegrund och jämställdhetens betydelse! I want a cup of coffee, please!

Det absolut viktigaste och mest betydelsefulla som hänt mig idag är att jag mumsat i mig årets första semla! Den la sig som bomull i min buk tillsammans med tre koppar kaffe från kuriosa!

Som slutkläm på detta fikainspererade inlägg tänkte jag meddela allmänheten om att jag avslutade kvällen med mitt nyinköpta "mors lilla olle" - tea! Japp.. det var mysigt gott! Justdäja... jag åt en Japp till det också!


Adjö mitt herrskap!

time for coffee !?

Fika är ett så fint ord! Fika hemma. Fika på ballkongen. Fika på ett café. Fika i skogen. Fika på ett berg. Fika på en strand. Fika på en båt. Fika på en brygga. Fika på en filt."Att fika" innebär att man tar en paus från en aktivitet för att dricka kaffe eller någon annan dryck med vänner, familj eller bekanta. Denna tradition av en kaffepaus med något tilltugg är centralt i svensk kultur.


- Ska du komma över på en kopp kaffe!?


land i konkurs

Den 6 mars 2010..

--> dagen efter bomulls sista personalfest! Kan inte föreställa mig huvudvärken som väntar..
--> dagen före vasaloppet! Efter mycket velande har jag nu sålt min startplats...

Men just den 6 mars är dagen då islänningarna folkomröstar om hur de ska betala sina skulder till Holland och Storbrittanien. Island har drabbats mycket hårt av den ekonomiska krisen, så hårt att man nu pratar om ett land i konkurs. Skulle förslaget som är framlagt gå igenom skulle skattebetalarna drabbas mycket hårt. Denna ovishet har därför lett till att många invånare och fram för allt den yngre genrationen väljer att flytta utomlands.

Men vad händer om ett land går i konkurs? Kan ett land gå i konkurs?

ETt land kan faktiskt gå i konkurs, men det går inte att jämföra dess konkurs med ett företag som går i konkurs. Ett land kan inte köpas upp av ett annat land och det kan heller inte sluta att exictera så som ett företag. Ett land går i konkurs då det inte längre kan betala sina statsskulder och lån. I och med att ett land går i konkurs enleds långa diskutioner med alla inblandade parter om hur en återbetalningsplan ska se ut.

Bortser man från Island ekonomiska läge är Island en av alla platser jag någongång vill besöka! Och jag åker inte dit utan att bada i en varm källa kan jag lova!

kärlek

Tänkte bara informera världen om att jag har världens bästa pojkvän.

Ungefär så här kär är jag (tänk er att jag sträcker ut mina armar o de liksom inte räcker till):

I-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------I

Du är min. Bara min.


RSS 2.0