feminister har bättre sex

En amerikask studie visar på att de (kvinnor och män) som ser sig själva som feminisker har bättre sex än andra. Att leva i ett jämställt förhållande där man har en öppen kommunikation leder till ett bättre sexliv. Ganska självklart egenligen!

Ännu en anledning till att vara feminist!

Denna underbara bag går att köpa på Fi:s webbshop...
I promise... jag hatar inte alla män. Men jag älskar en mer än andra.


surrogatmödraskap

Garbriel heter Sveriges första surrogatfödda barn. Han är nio månader nu och var på nyhetsmorgon imorse. Gabriells föräldrar kan inte få barn tillsammans. De kan heller inte adoptera för att lagen säger att de är för gamla. Därför valde de att låta en surrogatmamma i ryssland bära deras son. Gabriel är deras biologiska son och har alltså ingen koppling till kvinnan han bärdes av i nio månader. Lite olustigt...eller hur!?

Men vem väljer att bli surrogatmamma? I ett dokumentärinslag visades ett hem i Indien där unga gravida kvinnor levde. Alla bärandes på barn från spridda delar av världen. Deras lön var 15 euro i månaden och om förlossningen sen gick som planerad får de en bonus utöver lönen. De var glada för att de fick genomgå förlossningar som var övervakade av sjukvårdpersonal. Något som många andra kvinnor i Indien inte erbjuds.

Att skaffa barn med hjälp av en surrogatmamma blir allt vanligare i världen. I Sverige är det dock inte tillåtet än. Självklart finns det de som väljer detta alternativ även om en vanlig graviditet är möjlig. Att kunna bli förälder till ett biologiskt barn utan att som kvinna förstöra sin egen kropp är då ofta kriteriet bakom.

Är det här egentligen etiskt rätt? Finns det nått rätt eller fel egentligen? Ghhaaaa.. jag vet inte... Min magkänsla röstar alla fall på "etiskt fel"!

Om nu vissa tycker att en graviditet förstör en kvinnas kropp... kanske man kan ofra det för att vara vackrast i världen under en tid! För visst är en gravis mage bland det finaste som finns!
Kärlek till alla min finingar <3
Min tankeverksamhet har kört i diket..

Vad är det som är så speciellt med att vara människa egentligen? Vad är det som gör att vi har en värdighet som inte får kränkas? En människa är "en kropp med en själ" menar vissa... Är det då själen som är delen av oss som inte får förolämpas och som måste skyddas av lagar och regler!? Men hallå.. vad är egenligen själen för nått då?

Andra påstår att människan är "Guds avbild"och ska därför behandlas med respekt och ömhet så som man behandlar Gud! Skulle så vara fallet är det ju inte konstigt att bibeln ska vara grundpelaren i människans samhälle..

Eller är en människa en kropp som drivs av sina sexuella lustar. En kropp som är slav under sina egna drifter och instinkter? Hur förklarar man då våldtäckter och andra sexuella överfall och trackaserier..??

Vad är det som skiljer oss från alla andra primitiva varelser på jorden. Hur kan man veta att inte djuren har någon själ? Vad är det som ger människan rätten att behandla djur på det hemska sätt som vi gör idag!?

Ghhaaaa.... jag går vilse i mina egna tankar! Det är nog bara att acceptera att det inte finns nått enkelt svar på någon utav alla frågor som pluppar upp i mitt huvud. Däremot har jag konstaterat att människan är en mycket vacker varelse! Alla fina kontraster och olikheter man möter om man bara tar en kort promenad får mig att le!.. och nått ännu vackrare och häftigare är när man får ett leende tillbaka!
Smile and the world smiles with you!


sluta klumpa ihop oss

Jag är arg. Jag är frustrerad. Arg och frustrerad över hur människor klumpar ihop varndra i grupper. Jag är arg och frustrarad över hur människor gör generaliseringar med dessa grupper. Arg och frustrerad över varför en människa inte bara kan få vara människa.

Jag ska ge er ett exempel för att tydliggöra min ilska och frustration:

Jag har själv stött på den här generaliseringen i flera diskutioner genom åren. Det gäller "den vanliga svenskens" syn på "invandrare"  och dess relation till brottsligheten i landet. Jag har uppfattningen att många tror att det är invandrare som står för övervägande del av brottsligheten. Kanske är min uppfattning felaktig...kanske är det bara jag som haft lite otur med mina samtalspartners... aja vilket fall finns det saker som behöver klargöras!

Det finns inte och har heller aldrig funnits någon officiell statestik över invandrares brottsvnanor i Sverige! Det som finns regestrerat i brottsregeitres är vad för slags brott som begåtts, om brottslingen är en man eller kvinna och var brottslingen har sitt medborgarskap.

Till gruppen invandrare hör personer som är folkbokförda i Sverige ,men som är född i ett annat land. Det går alltså inte att ta reda på om en brottsling är invandrare elle inte!Så snälla snälla snälla snälla snälla... sluat dra alla över en kam!Är så trött på alla heldragna kammar!


RSS 2.0