Ett skepp komma lastat...

Med vad då??

... Med bidnor o tamponger!

Jag har fått en GRATIS-kupong från libresse! Jag får i vilken butik (gäller ej Apotek eller Netto) jag vill hämta ut ett gratis paket av libresses bindor eller trosskydd. Schyrre... eller hur!?.. men det finns så många andra som är mer välförtjänta av detta Gratis erbjudande än Elvira Ekström.

I Uganda ligger dagslönen på runt sju kronor om dagen. Ett paket bindor kostar cirka tio kronor. Här uppstår ett stort problem, som RFSU synliggör i sitt senaste nr av tidningen ottar (www.ottar.se).

Unga flickor i Uganda har helt enkelt inte råd med bindor eller tamponger. Det ledaer till att de väljer att stanna hemma från skolan, som oftast inte har rinnande vatten på toaletterna. Okej... tänker vi... men det är väl bara att de stannar hemma i några dagar o sen går tillbaka till skolan när lingonveckan leder mot sitt slut... Men här möts de av ännu ett problem. Allt för många flickor väljer att inte berätta för någon att de har fått mens, eftersom menstration i dessa länder symboliserar övergången från flicka till kvinna. En kvinna i Uganda går inte i skolan, utan är hemma för att sköta hus o hem. Unga flickor väljer därför att lösa problemet själv utan att blanda in någon annan. Det har visat sig att dessa flickor säljer sin egen kropp till äldre män, för att få ihop pengar till mensskydd. Allt för att få fortsätta sin utbildning... o sen kommer en oönskad graviditet, som ändå tvingar dessa tjejer att hoppa av skolan.

Jag blir mörkrädd. Fy. Blä. Ucsh. Var finns rättvisan!?Och här gnäller jag över lite mensvärk o humörsvängningar... samtidigt som jag får beslutsångest över vilket paket jag ska välja.. Skärpning! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0