kvinnlighetens baksidor

Hur många vet egentligen vad endometrios symtom är?

Svar: Det är en kvinnosjukdom som 1 av 10 kvinnor lider av. Det innebär att livmoderslemhinnan inte bara finns i livmodern utan har spridit sig utanför livmodern på grund av menstrationer som läcker ut i buken. Blödningar inne i buken drabbar alla kvinnor och i de flesta fall tar immunförsvaret hand om dem innan slemhinnor bildas. De kvinnor som inte har ett tillräckligt starkt immunförsvar får stå till svars för svåra livslånga smärtor som dessa slemhinnor resulterar i.

Många kvinnor vet inte själva om att de lider av detta symtom. Många får höra att "det är normalt att ha mensvärk, det är ingen fara!" ... men hörrni, det är skillnad på värk och värk. Det är inte normalt att man ska tvingas till att sjukskriva sig ett par dagar varje månad för att man varken kan sitta, stå eller ligga! 

En manlig gynekolog från Uppsalas Universitetssjukhus satt i tv4 soffan och disskuterade detta symtom. Repotern frågade varför så få har kunskap om denna egentligen så vanliga sjukdom och varför det inte finns något botemedel. Gynekologen var säker på sitt svar... han sa:

-Det är en kvinnosjukdom! Han fortsatte och berättade att att det inte satsas några pengar på kvinnosjukdomar i allmänhet. Han påstod att det ligger i den kvinnliga naturen att man ska lida. Det är normalt.. SJUKT!!! Eller hur!!?? Jag blir fruktansvärt frustrerad! Men det var ändå skönt att höra detta från en manlig gynekolog!


Joo.. det också! Bara så du vet... så kan byglarna i din BH öka risken för bröstcanser! Funderar starkt på att börja gå runt utan BH.. har hört att man får fastare tuttar av det!! Aja.. finns ju himlans många söta BH:ar (eller säger man BH:s ???)också!! Får väl variera dag från dag!
with love / viris


Kommentarer
Postat av: hanna

sjukt att man inte har nån aning om den sjukdomen.

Okej man kanske får bröstcancer av byglar men du får inte fastare bröst av att gå utan. för brösten hänger i ligament och ligament kan inte tränas upp likt en muskel utan töjs ut. så en bh utan bygel låter som ett bättre alternativ och utan ibland när val av klänning eller liknande kräver det. har aldrig skrivit en så härlångkommentar innan hihi

2010-02-23 @ 00:31:01
URL: http://hannavejde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0